ხარჩო

ნიგვზიანი ხარჩოს უგემრიელესი რეცეპტი! 

შემადგენლობა:

მომზადება:

ნიგოზი ორჯერ გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. ხორცი დაჭერით პატარა ნაჭრებად,ჩაყარეთ ქვაბში ცოტა წყალთან ერთად და შუშეთ. ხახვი წვრილად დაჭერით. პომიდორი დამდუღრეთ,კანი გააცალეთ და თესლი მოაშორეთ.

დაჭრილი პამიდორი ათქვიფეთ ბლენდერში. ხორცს დაუმატეთ ცხიმი და ხახვი. შუშეთ დაახლოებით 20-25 წუთი. კარგად რომ ჩაიშუშება, პომიდორი დაასხით. მოშუშულ ხორცს ცოტა მდუღარე წყალი დაასხით და შუშვა ნელ ცეცხლზე განაგრძეთ. გატარებულ ნიგოზს დააყარეთ ყვითელი ყვავილი, ხმელი ქინძი, უცხო სუნელი, წითელი წიწაკა, მაირლი, სიმინდის ფქვილი, დაასხით წყალი და აურიეთ.

ნიგვზიანი მასა ბლენდერით ათქვიფეთ. როდესაც ხორცი კარგად მოიხარშება, დაასხით ნიგვზიანი მასა და აურიეთ. როცა წამოდუღდება,დაამატეთ წიწაკა, ნიორი,მარილი და კიდევ ერთხელ წამოადუღეთ. სუფრარასთან მიტანისას ხარჩოს ნიგვზის ზეთი მოასხით.

ხარჩო

3.7 (74%) 10 vote[s]