ყაბაყი რუსულად

ყაბაყი რუსულად

მოამზადეთ ყაბაყი სოკოსთან ერთად!

ინგრედიენტები:

საშუალო ზომის ყაბაყი – 2ც.

დათვის სოკო ან ქამა სოკო – 300 გ.

ხახვი – 2 თავი

ზეთი რამდენიც დასჭირდება

მოხარშული ბრინჯი – 100 გ.

დაჭრილი მწვანილი გემოვნებით

არაჯანი – 3 ს.კ.

კვერცხი – 1 ც.

პილპილი და მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

ყაბაყი გათალეთ, დაჭერით 4-5სმ. სიმაღლის ცილინდრისებურ ნაჭრებად და ამოაჭერით გულის თესლიანი ნაწილი. ყაბაყის ნაჭრებს დაასხით 2 ჩ.ჭ. მარილწყალი და ხარშეთ 20 წთ. სოკო ხარსეთ 2 ჩ.ჭ. წყალში 30 წუთი. გადაუწურეთ წყალი, გააგრილეთ და დაჭერით. ხახვი დაჭერით წვრილად, შუშეთ ზეთში 5 წთ. შეურიეთ სოკო და შუშეთ კიდევ 7 წთ. შიგთავსისთვის ბრინჯს შეურიეთ მოშუშული სოკო და ხახვი, დაჭრილი მწვანილი, პილპილი და მარილი. ყაბაყის ნაჭრები ამოავსეთ შიგთავსით, მოასხით არაჟანთან ერთად ატქვეფილი კვერცხი და შედგით ღუმელში 15 წთ.

ყაბაყი რუსულად

5 (100%) 1 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

ხორცის ბურთულები





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი