ქლიავის ნამცხვარი

შემადგენლობა:

მომზადება:

  1. ფქვილი და საფუარი შეურიეთ ერთმანეთს. დაუმატეთ შაქარი, რძე, საჭრილი კარაქი, კვერცხი და სწრაფად მოზილეთ ერთგვაროვანი ელასტირი ცომი. დააფარეთ და დადგით თბილ ადგილას 30 წთ.
  2.  გარეცხეთ ქლიავი, გაჭერით შუაზე და გამოაცალეთ კურკა. ქლიავის ნახევრები კიდევ სიგრძეზე გაჭერით.
  3. ფორმას წასუვით ცხიმი. გადაიტანეთ ცომი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, კიდევ ერთხელ გადაზილეთ, გააბრტყელეთ საცხობ ფირფიტაზე და გაუკეთეთ 1-2 სმ სიმაღლის გვერდები. ზემოდან მოაწყვეთ ქლიავი და გააჩერეთ 10 წთ. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე.
  4. აცხვეთ ნამცხვარი ღუმელში 35 წთ. და გამოიღეთ. მოაყარეთ დარიჩინი და მსხვილად დაფხვნილი შაქარი.

ქლიავის ნამცხვარი

3 (60%) 1 vote[s]







ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი