ფორთოხლის მუსი

შემადგენლობა:

მომზადება:

დაჭერით ფორთოხალი შუაზე და გამოწურეთ წვენი, თან ეცადეთ, რომ ქერქი არ დააზიანოთ. გადაინახეთ

10 ს.კ ფორთოხალის წვენი. გამოწურული ფორთოხლებიდან რბილობი ამოიღეთ, ფორთოხლის ქერქები

კი დაუზიანებლად შინახეთ. ათქვიფეთ ჟელატინი 6 ს.კ ცივ წყალში და გააჩერეთ 10 წუთი, რომ კარგად

დარბილდეს. შემდეგ გააცხელეთ, თან ურიეთ, სანამ ჟელატინი ბოლომდე არ გახსნება წყალში.

ათქვიფეთ კვერცხის გულები 2/3 შაქართან ერთად, სანამ მასა არ გასქელდება. დაამატეთ გადანახული

ფორთოხლის წვენი და თბილი ჟელატინი. შემდეგ ეს მიქსტურა შედგით მაცივარში. ათქვიფეთ კვერცხის

ცილა დარჩენილ შაქართან ერთად. თქვიფეთ მანამ,სანამ არ გახდება ფაფუკი და ჰაეროვანი.

დაუმატეთ კვერცხის ცილა და ათქვეფილი ნაღები ფორთოხლის მიქსტურას. ფორთოხლის მუსი მოათავსეთ

გაყინულ ფორთოხლის ქერქებში. ზევიდან მორთეთ დაჭრილი ნუშითა და გამდნარი შოკოლადით.

შეაფასეთ გვერდი







ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი