ფენოვანი ნამცხვარი

შემადგენლობა:

მომზადება:

1.5 ჩ.ჭ ცივი წყლით, 1ს.კ კოვზი ძმრით, 2 კვერცხის გულითა და 100 გრ მარგარინით მოვზილოთ რბილი ცომი.

მოვამზადოთ გული შემდეგნაირად: 750 გრ მაგრგარინი ავზილოთ 1.5 ჩ.ჭ ფქვილთან ერად. გავყოთ ცომი ოთხ ნაწილად.

ცომი გავაბრტყელოთ და ზედ ოთხადგაყოფილი გულის ერთი ნაწილი მოვათავსოთ. მერე დავახვიოთ რულეტივით და კვლავ  გავაბრტყელოთ. ორჯერ გაბრტყელების შემდეგ ეს ცომი ჩავდოთ ცელოფნის პარკში და შევდოთ მაცივრის საყინულეში 30 წუთით. როცა გამოვიღებთ, კვლავ გავაბრტყელოთ, დავადოთ ” გულის” მესამე ნაწილი, ისევ გავაბრტყელოთ, დავადოთ ”გულის” მეოთხე ნაწილი, ისევ გავაბრტყელოთ, დავადოთ ”გულის” მეოთხე ნაწილი და კვლავ გავაბრტყელოთ. ყოველი გაბრტყელებისას ცომი საწინააღმდეგო  მიმართულებით უნდა გაბრტყელდეს , ე.ი ჯერ სიგრძეზე, მერე სიგანეზე ( სულ ოთხჯერ), ისევ შევდოთ მაცივარში 30 წუთით. მაცივრიდან მეორედ გამოღების შემდეგ ცომი გავყოთ ოთხ ნაწილად, გავაბრტყელოთ და ცალ-ცალკე გამოვაცხოთ. ფირფიტები გავაგრილოთ, შემდეგ ეს ფირფიტები შევაერთოთ მოხარშული კრემის საშუალებით.

ფენოვანი ნამცხვარი

5 (100%) 1 vote[s]







ამ რეცეპტს აქვს 2 კომენტარი

  1. ნანა says:

    ცომი უნდა ოვხარსჰოტ ხო

დატოვეთ კომენტარი