ფელამუში

შემადგენლობა:

მომზადება:

ყურძნის წვენის ნახევარში გახსენით სიმინდისა და ხორბლის ფქვილი, მეორე ნახევარი წამოადუღეთ, გადმოდგით ცეცხლიდან, ჩაამატეთ წვენში გახსნილი ფქვილი ( თუ მიღებული მასა სქელია, დაამატეთ წყალი და გაათხელეთ, თუ ყურძნის წვენს აკლია სიტკბო, დაამატეთ შაქარი) და თან ურიეთ ხის კოვზით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, დადგით ნელ ცეცხლზე, ურიეთ მოხარშვამდე. ფელამუში ადუღეთ, ვიდრე ფქვილის სუნი არ დაეკარგება. ცხელი ფელამუში ჩაასხით სასურველი ფორმის ჭურჭელში, შეურიეთ  დაჭრილი ნიგოზი, გააცივეთ, გადმოაბრუნეთ ლანაგარზე,დაჭერით სუფრაზე მიტანის წინ.

ფელამუში

1 (20%) 1 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

შემწვარი ვაშლი





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი