ტარტის ცომი

შემადგენლობა:

მომზადება:

ფქვილი,შაქარი და მარილი კომბაინში ჩაყარეთ. სწრაფად შეურიეთ. დაუამეთ კარაქი და სწრაფად ურეით,სანამ მასა ფხვიერი გახდება. ურიეთ და თან დაუმატეთ კვერცხი და ნაღები. თქვიფეთ, ვიდრე მასა ერთგვაროვანი გახდება. ცომი მოათავსეთ გამჭირვალე ცელოფანში,18 სმ-ის სისქეზე გააბრტყელეთ და ცელოფანში შეფუთეთ. შედეთ მაცივარში სულ ცოტა, 30 წუთით. ტარტის ფორმას, მოსახსნელი ძირით, ცოტაოდენი ცხიმი წაუსვით. ცომს ცელოფანი მოხსენით და გრილ ზედაპირზე, მაგალითათ,მარმარილოს დაფაზე მოატვსეთ, რაც  ცომს სწრაფად დარბილების საშუალებს   არ მისცემს. ცომს იორვიე მხრიდან ცოტაოდენი ფქვილი მოაყარეთ. ცომს ორივე მხრიდან თხელი ცელოფანი ან პერგამნეტის  ქაღალდი დააფარეთ და გააბრტყელეთ 3 მმ სისქეზე,33 სმ დიამეტრით. თუ შეატყობთ, დროდადრო ცელოფანი მოხსენით და ცოტაოდენი ფქვილი მოაყარეთ. თუ ცომი ზედმეტად ნაზი გამოვიდა, მაცივარში შედგით, რომ ცოტა გამგრდეს. ცომია ზედაპირიდან ცელოფანი მოხსენით. საგლინველას ცოტაოდენი ფქვილი მოაყარეთ და ცელოფანის ქვედა ფენი მოსახსნელად,ცომის ქვეშ გაატარეთ.ცომი ფორმაში ფრთხილად მოატავსეთ. გვერდები ხელით ისე გაასწორეთ, რომ ცომი არ დაიშალ;ოტს, ხოლო ის ნაწილი, რომელიც ფორმიდან გადმოვა, უკანვე ჩააბრუნეთ და დაახლოებით 5 მმ სისქის სარტყელი გაუკეთეთ. შეგიძლიათ ცომი გამოცხობამდე კიდევ ერთხელ, ნახევარი საათით, გააცივეთ.  ელექტროღუმელი წინასწარ გააცხელეთ 200 გრადუსზე 20 წუთის განმავლობაში. ფორმაში გამოსაცხობად გამზადებულ ცომს ფოლგის  ქაღალდი დააფარეთ. ამოავსეთ გამომშრალი მარცვლეულით. 5 წთ0ის განმავლბოაში გამოაცხვეთ, შემდეგ ტემპერატურას 190 გრადუსმზე დაუწიეთ და კიდევ 5-10 წთ-ით დაოტვეთ, ვიდრე ფირფიტა გამგრდება და მოავავისფრო-ოქროსფერს მიიღებს. გამომცხვარი ფირფიტა ღია ყავისფერი უნდა იყოს. ის უკვე შეგიძლიათ მირთვათ ან ზემოდან სასურველი მასა წაუსვათ და ცხობა განაგრძოთ.

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

ნივრიანი ბურთულები





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი