სამარხვო კერძი

samarxvo

დღეს ძალიან აქტიურია სამარხვო კერძები, ამიტომაც გადავწყვიტეთ ჩვენც შემოგვეთავაზებინა ძალიან გემრიელი და საინტერესო რეცეპტი!

ინგრედიენტები:

ატრია („ლაფშა“) – 100 გრ;

სტაფილო – 1ც;

პრასი ½;

კომბოსტო – 150-200 გრ;

ადუღებული წყალი ½ ჭიქა;

ბულგარული წიწაკა  – 1 ც;

მწვანე ხახვი – 1 პატარა შეკვრა;

ნიორი – 1 კბილი;

კოჭა – დაახლოებით 2 სმ-იანი ნაჭერი;

სოიოს სოუსი გემოვნებით;

ზეთი – 2 ჩ/ჭ.

 

მომზადების წესი:

მოვხარშოთ ატრია და გადავწუროთ; დავჭრათ პრასი თხელ ნაჭრებად; გაფცქვნილი სტაფილო წვრილ ზოლებად დაჭერით; ბულგარულიც ღეროებად დავჭრათ;
დაჭყლიტეთ ნიორი; კოჭა გავასუფთაოთ და გავხეხოთ სახეხზე; ჯერ ზეთდასხმულ ტაფაზე მოვთუშოთ ნიორი, პრასი და კოჭა, სანამ გაოქროსფერდება ხახვი, შემდეგ კი ვამატებთ სტაფილოს. ხშირად ურიეთ მასას.
ამავე ტაფაში ვამატებთ მწვანე ხახვსა და კომბოსტოს, ვურევთ, ვასხამთ 1 ჭიქა წყალს და 5 წთ ვადუღებთ, სანამ წყალი ნახევრამდე დაშრება.

მიღებულ მასას დავამატებთ ატრიას და კარგად ავურევთ. სანამ მიირთმევთ, შეგიძლიათ სოიოს სოუსი მოასხათ კერძს.

გემრიელად მიირთვით!

სამარხვო კერძი

2.7 (53.33%) 3 vote[s]







ამ რეცეპტს აქვს 2 კომენტარი

  1. სახელი*ნინო says:

    რა არის კოჭა,ატრია ვერ გავიგეტთ

  2. ლიკა says:

    ესეიგი კოჭა (იგივე ჯანჯაფილი, იმბირი ვიზუალურად კართიფილს გავს , ატრია არის მოხარშული ცომი :(ფქვილი წყალი და მარილი) ზუსტად ხინკლის ცომი, მისცემ სასურველ ფორმას და მოხარშავ , აი ეს არის ატრია იგივე ლაფშა

დატოვეთ კომენტარი