ატმის სავარინი

გემრიელი დესერტის მარტივი რეცეპტი!

შემადგენლობა:

მომზადება:

ატმები გათალეთ, გაჭერით შუაზე და ამოაცალეთ კურკები. ჩააწყვეთ 375 მლ ცხელ წყალში შაქართან და

ვანილთან ერთად, სანამ კარგად არ დარბილდება. შემდეგ გაწურეთ და სიროფი შეინახეთ. თუ საჭიროა,

ცოტა წყალიც დაამატეთ, რომ სიროფი გახდეს დაახლოებით 250 მლ და ცხლად შეინხეთ.

დაუმატეთ თეთრი ღვინო ან სიდრი და წამოადუღეთ.

ათქვიფეთ სიმინდის ფქვილი კვერცხის გულებთან და 6 ს.კ ცივ წყალთან ერთად. დაუმატეთ ცხელი

ხილის სიროფი. კრემი მოათავსეთ ქვაბში და კიდევ

ერთხელ წამოადუღეთ. კვერცხის ცილები ათქვიფეთ, სნაამ არ გასქელდება და დაუმატეთ კრემს.

ყალიბს შიგნიდან წაუსვით ზეთი და ჩააწყვეთ ატმის ნახევრები. ზევიდან მოასხით მოხარშული კრემი.

ატმის სავარინი გადმოიღეთ მრგვალ ლანგარზე და მორთეთ ათქვეფილი ნაღებით.

შეაფასეთ გვერდი







ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი