ხენდროიანი მილაკი

შემადგენლობა:

მომზადება:

1.       ღუმელი 200 გრადუსამდე. აწონეთ კვერცხები და იმავე წონის შაქარი და ფქვილი აიღეთ. კვერცხი და შაქარი ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე, დაუმატეთ ფქვილი და ცომის საფხვიერებელი და ურიეთ ერთგვაროვანი მასისი მირებამდე. თუ ცომი ძალიან სქელი გამოვა, შეგიძლიათ 1 ს.კ წყალი შეურიოთ.

2.      საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი. ცომი თხლად გააბრტყელეთ, დაახლოებით 12 სმ_ის წრეებად დაჭერით და ერთმანეთისგან მოშორებით დადეთ საცხობ ფირფიტაზე. აცხვეთ 10-12 წთ. როდესაც კიდეები  გაყავისფერდება, გადმოიღეთ და ჯერ კიდევ თბილი ცომი კონუსის მსგავსად გადაახვიეთ. მსუბუქად დააწექით, რომ კარგად შეიკრას.

3.      ხენდრო გარეცხეთ და გაარჩიეთ, დიდი ხენდროები ორად დაჭერით. ნაღები და შქარი ათქვიფეთ გამაგრებამდე. ამოავსეთ მილაკები ნაღებითა და კენკრით, მოაყარეთ შქრის პუდრა და მიტანეთ სუფრასთან.

 

 

შეაფასეთ გვერდი





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი