ხაჭოს ნამცხვარი

შემადგენლობა:

ცომისთვის:

გულსართისათვის:

მომზადება:

ცომის მოსამზადებლად ხაჭო ავურიოთ კარაქს, დავუამტოთ კვერცხის გული  გამფხვიერებლით, გაცრილი ფქვილი და მოვზილოთ რბილი ცომი. შევდოთ 0.5-1 საათით მაცივარში დასასვენებლად.

გულსართის მოსამზადებლად ხაჭო ავურიოთ შაქრის ფხვნილთან და ვანილთან ერტდ, დავუმატოთ არაჟანი, კვერცხის გული. ცომი გამოვიღოთ მაცივრიდან, გავაბრტყელოთ და დავჭრათ ოთკუთცედებად, გვერდები ცოტა ავუწიოთ და თასის ფორმა მივცეთ. 1 ჩაის კოვზი გამზადებული გულსართი დავდოთ თითოეულ ოთკუთხედში, ზემოდან დავადოთ ხილის პატარა ნაჭერი. აერღუმელი გავაცხელოთ 200 გრადუსზე, ტაფაზე წავუსვათ ცხიმი, ნამცხვრები დავაწყოთ და გამოვაცხოთ 15-20 წუთის განმავლობაში შევარდისფერებამდე. სუფრასთან მიტანის წინ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

ხაჭოს ნამცხვარი

3.6 (72%) 5 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

გოგრის მაფინები შვრიით



ამ რეცეპტს აქვს 1 კომენტარი

  1. სახელი*nona says:

    ეს აქ რაცაა ფოტოზე ბატის ფეხებია და გულსართი არ უნდა შაქარდაყრილ ფრიალა თეფშზე ბრტყელდება 2 თითის სისქეზე მრგვლადი მოჭრილი გუნდები და შაქარია მისი გულსართი.ასე იკეცება და ფორმასაც ასეთს იღებს.მე ხშირად ვაკეთებ ხოლმე

დატოვეთ კომენტარი