ხაჭოს ნამცხვარი კვერცხის ლიქიორით

შემადგენლობა:

ფხვიერი ცომისათვის: 

სხვა მასალა:

 

მომზადება: 

  1.  შეურიეთ ერთმანეთს ცომის ინგრედიენტები და სწრაფად მოზილეთ ფქვიერი ცომი. გაახვიეთ ცელოფნის პარკში და შედეთ მაცივარში 30 წთ.
  2. ხაჭო გაწურეთ. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე. ლიმონის კანი გახეხეთ და გამოწურეთ 3ს.კ წვენი. საცხობ ფირფიტას წასუვით ცხიმი.
  3. ცომი გააბრტყელეთ საცხობ ფირფიტაზე და აცხვეთ 15 წთ. გაადნეთ შოკოლადის ფილა და მოასხიით გამომცხვარ ფენას. აცადეთ გაგრილება. ღუმელი არ გამორთოთ.
  4. კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. კვერცხის გული, შაქარი და შაქრინაი ვანილი ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. დაუამტეთ კარაქი, 2 მწიკვი მარილი. კვერცხის ლიქიორი, რძე, ლიმონის ცედდრა და წვენი. ბოლოს შეურიეთ ფქვილი, სახამებელი, ცომის საფხვიერებელი, ხაჭო და თხილი.
  5. კვერცხის ცილა ათქვიფეთ გამაგრებამდე, შეურიეთ ხაჭოიან მასას და გაანაწილეთ ნამცხვარზე. აცხვეთ 10 წთ. ნამცხვრი კიდეები  დანით  ფრთხილად დააშორეთ საცხობი ფირფიტის კედლებს. აცხვეთ კიდებვ 10 ჭტ. გამოიღეთ და გააგრილეთ 15 წთ. კვლავ შედგით ღუმელში და აცხვეთ 175 გრადუსზე 15 წთ. ბოლოს ნამცხვარს წასუვით ცოტაოდენი გამდნარი კარაქი დამოაყარეთ შაქარი.

 

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

ტარტალეტები კრემით



ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი