ჩაქაფული შეგიძლიათ ხბოს ხორცითაც მოამზადოთ.
შემადგენლობა:
მომზადება:
გარეცხეთ ხორცი, დაჭერით პატარა ნაჭრებად. მწვანილი და მწვანე ხახვი დაჭერით მსხვილად.
ნიორი გაფცქვენით და დაკეპეთ. ქვაბის ძირში ჩააწყვეთ ცოტაოდენი დაჭრილი ხორცი, ზემოდან
მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი, მწვანე ხახვი და ნიორი, შემდეგ- ისევ ხორცი და ასე, ფენა-ფენა,
ერთმანეთის მონაცვლეობით ჩაყარეთ ხორცი და საკმაზები. ყოველ ფენას მოაყარეთ წიწაკა
და მარილი-გემოვნებით. სულ ბოლოს მოაყარეთ ტყემლის მარცვლები. მოასხით
იმდენი ღვინო, რომ ხორცს არ ფარავდეს და დადგით მოსახარშად ნელ ცეცხლზე. კერძი მზარ
იქნება,როცა ხორცი მოიხარშება.
გებჟალია |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი