შოკოლადის ნაჭრები

შემადგენლობა:

ცომისათვის:

 შიგთავსისთვის:

მინანქრისთვის:

მომზადება:

  1. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი. გაადნეთ კარაქი, დაუმატეთ დატეხილი შოკოლადი და კაკაო.
  2. კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. ცილა შეინახეთ. კვერცხის გული შეურიეთ 50 გ შაქრის პუდრას და დაუმატეთ შოკოლადიანი მასა. კვერცხის ცილა დარჩენილ შაქრისპ დურასთან და 1 მწიკვ მარილთან ერთად  ათქვიფეთ გამგრებამდე. თხილი მოხალეთ ტაფაზე და დაუმატეთ შოკოლადიან მასას. შერუიეთ ფქვილი და ათქვეფილი ცილა. მირებული ცომი გაანაწილეთ საცხობ ფირფიტაზე, აცხვეთ 25 წთ. და გააგრილეთ.
  3. ვანილის ჩხირი გახლიჩეთ სიგრძეზე და ამოაცალეთ გული. ნაღები გაათბეთ, დაუმატეთ დაჭრილი შოკოლადი და გაადნეთ. დაუმატეთ ვანილის გული და დადგით გრილ ადგილას 1-2 სთ. ოდნავ ათქვიფეთ და დაუმატეთ რომი.
  4. ბისკვიტი გაჭერით სიგანეზე და ერთ ნახევარს წაუსვით შოკოლადის კრემი. დააფარეთ ზემოდან მეორე ნახევარი და კვლავ დადგით გრილ ადგილას.
  5. შოკოლადი გაადნეთ 2 ს.კ წყალთა ნერთად. დაუმატეთ შაქრის პუდრა და კარაქი, თან ურიეთ, გააგრილეთ მინანქარი და წაუსვით ნამხვარს. დაჭერით მომცრო კვადრატებად. დაჭრისას დანა ცხელ წყალში დაასველეთ ხოლმე.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

ნიგვზიანი კრუასანები





ამ რეცეპტს აქვს 3 კომენტარი

  1. მარიკა says:

    ძალიან კარგი გამოვიდა…..

  2. სახელი*ელო says:

    80 გრამი ფქვილი ამ მასისტვის საკმარისია?არამგონია კარგად გამოცხვეს

    • xatia says:

      ამ მასალისთვის საკმარისია, თუ სხვა მასალებს გაზრდით რათქმაუნდა ფქვილის რაოდენობასაც გაზრდით :))

დატოვეთ კომენტარი