შოკოლადის დოდე კრემი

მასალა:

მომზადების წესი:

გააცხელეთ გასქურა 165 გრადუსამდე, გააცხელეთ საშვალო ჯამში რძე და ნაღები, როდესაც მასა მიაღწევს მისაღებ ტემპერატურას ზედაპირზე გაჩნდება ბუშტები, მოაყარეთ შავი, წვრილად დაჭშრილი შკოლოლადი, დაუწიეთ ცეცხლს და ურიეთ, სანამ შოკოლადი არ გაიხსნება მასაში. ამასობაში გააცალკევეთ კვერცხის გული და ცილა , ათქვიფეთ გული და ნელ-ნელა დაუმატეთ შაქარი (თქვეფის პერიოდში) , ათქვიფეთ მანამ სანამ არ გაიხსნება შაქარი. შოკოლადნარევი რძის მასა ცოტაოდენი ჩაასხით კვერცხის გულის მასაში, აუცილებლად ნელ-ნელა უნდა ჩავამატოთ შოკოლადის მასა ამიტომ ცოტ-ცოტა დამატების დროს ამავდროულად სულ ვურიოთ სანამ არ შეერევა მასები ერთმანეთს. დაუმატეთ მარილი და ვანილი. გაწურეთ მასა საცერში, გამოსაცხობ ღრმა ტაფაზე მოათავსეთ ისეთი ჭიქები, რომლებიც უძლებენ ცხელ ტემპერატურას. ჩაასხით შოკოლადისა და მაღების მასა. ჩაასხით წყალი ტაფაზე (ისე რომ ჭიქები იდგეს წყალში) . შეფუთეთ ტაფა ფოლგის ქაღალდით, შედგით დუხოვკაში და 20-25 წუთი. მზა პოდე კრემი უნდა ჰგავდეს ჟელეს ერთი შეხედვით, მზა მოდე კრემი გადმოიტანეთ მოდნოსზე და აცადეთ გაგრილდეს, შემდეგ 2 საათით შედგით საყინულეში.

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

ჟოლოს მუსი





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი