შოთი

შოთი სპეციალურ თონეში ცხვება, იგი კარგად უნდა გაახუროთ.

შემადგენლობა:

მომზადება:

დიდ თასში ჩაყარეთ 2 კგ ფქვილი. ფქვილში ხელიტ გააკეთეთ ღრმული და შიგ ჩაასხით

1 ლ თბილი წყალი.დაუამტეთ საფუარი და მარილი. ნაპირებიდან ფქვილი ნელ-ნელა

შეურეთ წყალს და მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი. ცომს თავზე გადააფარეთ ჯერ ცელოფანი,

შემდეგ-თბილი ნაჭერი და ასაფუებლად დადგით თბილ ადგილას. სანამ ცომი აფუვდება, თონეში

ჩაყარეთ შეშა, წალამი ან ფიჩხი. მოუკიდეთ ცეცხლი და გაახურეთ თონე. ამოფუებული ცომი

ჩაზილეთ ფქვილიანი ხელებით და დადგით კიდევ 10-15 წთ. გამოცხობის წინ ამოიღეთ

სასურველი ზომის გუნდები(300-500), გააბრტეყელთ თითოეული გუნდა, მიეცით მოგრძო

ფორმა და ჩააკარით გახურებულ თონეში. პური რომ შეწითლდება,ამოიღეთ თონიდან

სპეციალური შამფურით.

შოთი

4.4 (87.5%) 8 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

სენდვიჩის პური





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი