ყურძნის ტორტი

შემადგენლობა:

მომზადება:

  1. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. ფორმას წასუვით ცხიმი. კვერცხის ცილა და გული გააცაალკევეთ. ცილა ათქვიფეთ გამაგრებამდე, თანდათან დაუმატეთ შაქარი და კვერცხის გული. ბოლოს ერთმანეთში არეული დაფქული ნიგოზი და ფქვილი.აცხვეთ 15 წთ. გამოიღეთ და გააგრილეთ.
  2. ყურძნია მარცვლები გარეცხეთ, შუაზე გაჭერით, გამოაცალეთ წიპწები.ყურძნის წვენს შეურიეთ შაქარი და პუდინგის ფხვნილი. წამოადუღეთ და თან ურიეთ, გადმოდგით, ურიეთ კიდევ 1წთ. და გააგრილეთ.
  3. ბისკვიტი დადეთ ფორმის ძირზე და ფორმის გასახსნელი რგოლი შეამოავლეთ. წასუვით პუდინგის ნახევარი და ზემოდან ყურძნის მარცვლების ნახევარი გაანაწილეთ.
  4. ნაღები აათქვიფეთ გამაგრებამდე.ნელ-ნელა შეურიეთ შაქრის პუდრა და დარჩენილი პუდინგი.
  5. მიღებული მასა თნაბრად გაანაწილეთ ყურძენზე. ნამცხვარი 1სთ. შედგით მაცივარში. გამოიღეთ, ზემოდან მოაწყვეთ დარჩენილი ყურძნის მარცვლები და დადგით გრილ ადგილას. სუფრასთან მიტანის წინ ფრთხილად მოაცილეთ ფორმის რგოლი.

 

 

 

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

უგემრიელესი ნამცხვარი



ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი