ყავის ტორტი

შემადგენლობა:

მომზადება:

6 კვერცხის ცილა კარგად გავთქვიფოთ 1 ჩ.ჭ შაქრის ფხვნილან ერთად. თანდათან მივუმატოთ თითო- თითო კვერცხის გული და კიდევ კარგად ვთქვიფოთ. შევურიოთ 1ს.კ მაგარი ყავის ნაყენი ( შეიძლება ხსნადი ყავაც ), დავამატოთ 1ჩ.ჭ ფქვილი, ნელა ავურიოთ და ჩავასხათ ცხიმწასმულ ყალიბში გამოსაცხობად.

კრემისთვის ნახევარი ჭიქა ადუღებულ წყლაში გავხსნათ 1 ს.კ ყავა, 1ჩ.ჭ შაქრის ფხვნილი დ მოვადუღოთ სიროფი.

200 გრ კარაქი კარგად დავარბილოთ და გავთქვიფოთ, მივამატოთ თითო ჩ.კ ყავის სიროპი და გავაგრძელოთ თქვეფა. ბისკვიტი მჭრელი დანით გავჭრათ შუაზე, დავნამოთ ყავისა და კონიაკის ნარევით, წავუსვათ კრემი,დავაფაროთ ბისკვიტის მეორე ფენა.ზემოდან მოვრთოთ დარჩენილი კრემით. გვერდებზე წავუსვათ კრემი და მოვრთოთ წვრლად დაჭრილი ნიგოზი.

ყავის ტორტი

4 (80%) 5 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

კექსი



ამ რეცეპტს აქვს 2 კომენტარი

  1. ანი says:

    ამ ტორტს კრემი რატომ არ უწერია, როგორ უნდა მოვამზადოთ

  2. დიანა says:

    კრემი სადაა?

დატოვეთ კომენტარი