მოამზადეთ ყაბაყი სოკოსთან ერთად!
ინგრედიენტები:
საშუალო ზომის ყაბაყი – 2ც.
დათვის სოკო ან ქამა სოკო – 300 გ.
ხახვი – 2 თავი
ზეთი რამდენიც დასჭირდება
მოხარშული ბრინჯი – 100 გ.
დაჭრილი მწვანილი გემოვნებით
არაჯანი – 3 ს.კ.
კვერცხი – 1 ც.
პილპილი და მარილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
ყაბაყი გათალეთ, დაჭერით 4-5სმ. სიმაღლის ცილინდრისებურ ნაჭრებად და ამოაჭერით გულის თესლიანი ნაწილი. ყაბაყის ნაჭრებს დაასხით 2 ჩ.ჭ. მარილწყალი და ხარშეთ 20 წთ. სოკო ხარსეთ 2 ჩ.ჭ. წყალში 30 წუთი. გადაუწურეთ წყალი, გააგრილეთ და დაჭერით. ხახვი დაჭერით წვრილად, შუშეთ ზეთში 5 წთ. შეურიეთ სოკო და შუშეთ კიდევ 7 წთ. შიგთავსისთვის ბრინჯს შეურიეთ მოშუშული სოკო და ხახვი, დაჭრილი მწვანილი, პილპილი და მარილი. ყაბაყის ნაჭრები ამოავსეთ შიგთავსით, მოასხით არაჟანთან ერთად ატქვეფილი კვერცხი და შედგით ღუმელში 15 წთ.
ღუმელში გამომცხვარი მაკარონი და გოგრა |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი