ფორთოხლის ნამცხვარი

  1. შემადგენლობა:

მომზადება:

  1.  გახეხეთ სამივე ფორთოხლის კანი და  გამოწურეთ წვენი. 3ს.კ წვენი შეინახეთ. კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. კვერცხის ცილა 2მწიკვ მარილთან ერტად ათქვიფეთ გამაგრებამდე.
  2. შაქარი კვერცხის გულთან ერთად ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე, დაუმატეთ ლიქიორი, ფორთოხლის წვენი, ფორთოხლის კანი და ფქვილი. გააცხელეთ ღუელი 180 გრადუსამდე. ფორმას წასუვით ცხიმი და მოაყარეთ დაფხვნილი ორცხობილა.
  3. დაფხვენით გალეტი და ნუშტან ერთად შეურიეთცომს. დაუმატეთ ათქვეფილი ცილა. ცომი ჩაასხით ფორმაში და აცხვეთ 50 წთ.
  4. 3 ს.კ ფორთოხლის წვენს შეურიეთ შაქრის პუდრა და  მოამზადეთ სქელი მინანქარი. როდესაც ნამცხვარი მზად იქნება, გადმოიღეთ ცხაურზე და წასუვით მინანაქარი, ფორთოხლის დაშაქრული ნაჭრები შუაზე გაჭერით, მოაწყვეთ ჯერ კიდევ რბილ მინანაქარზე და ოდნავ დააწექით.

 

 

 

 

 

 

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

ბრაუნები მინანქრით



ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი