ფორთოხლის მუსი

უგემრიელესი დესერტი, სცადეთ მისი მომზადება! 

შემადგენლობა:

მომზადება:

დაჭერით ფორთოხალი შაზე და გამოწურეთ წვენი, თან ეცადეთ, რომ ქერქი არ დააზიანოთ. გადაინახეთ

10 ს.კ ფორთოხალის წვენი. გამოწურული ფორთოხლებიდან რბილობი ამოიღეთ, ფორთოხლის ქერქები

კი დაუზიანებლად შინახეთ. ათქვიფეთ ჟელატინი 6 ს.კ ცივ წყალში და გააჩერეთ 10 წუთი, რომ კარგად

დარბილდეს. შემდეგ გააცხელეთ, თან ურიეთ, სანამ ჟელატინი ბოლომდე არ გახსნება წყალში.

ათქვიფეთ კვერცხის გულები 2/3 შაქართან ერთად, სანამ მასა ატ გასქელდება. დაამატეთ გადანახული

ფორთოხლის წვენი და თბილი ჟელატინი. შემდეგ ეს მიქსტურა შედგით მაცივარში. ათქვიფეთ კერცხის

ცილა დარჩენილ შაქართან ერთად. თქვიფეთ მანამ,სანამ არ გახდება ფაფუკი და ჰაეროვანი.

დაუმატეთ კვერცხის ცილადა ათქვეფილი ნაღები ფორთოხლის მიქსტურას. ფორთოხლის მუსი მოათავსეთ

გაყინულ ფორთოხლის ქერქებში. ზევიდან მორთეთ დაჭრილი ნუშითა და გამდნარი შოკოლადით.

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

ვენური ალუბლის ღვეზელი





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი