ტალღებიანი ტორტი

შემადგენლობა:

მასალა ცომისთვის: 

შიგთავსისთვის: 

მომზადება:

  1. კარაქი და 125 გ შაქარი ათქვიფეთ კრემისებრი მასის მიღებამდე. კვერცხის გული და ცილა გააცალკევეთ. ცილა შეინახეთ. კვერცხის გული 3ს.კ წყალთან ერთად დაუმატეთ ათქვეფილ კარაქს. შეურიეთ ერთმანეთში არეული ცომის საფხვიერებელი და ფქვილი. მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი. გააცხელეთ ღუმელი 175 გრადუსამდე.
  2. კვერცხის ცილა 200 გ შაქართან ერტად ათქვიფეთ გამაგრებამდე და სეურიეთ ნუში. ფორმას წაუსვით ცხიმი და ჩააფინეთ პერგამენტი.
  3. ფორაში ჩაასხით ცომისნ ახევარ, ზემოდან გაანაწილეთ ბეზეს ნახევარი და აცხვეთ 25 წთ. ფრთხილად გადმოიღეთ ცხაურზე და გაადრილეთ. ცომისა და ბეზეს მეორე ნაწილიც ზუსტად ასევე გამოაცხვეთ და გააგრილეთ.
  4. 100 გ შაქარი ჩაყარეთ 1/8 ლ წყალში და წამოადუღეთ. გაწურეთ 3 ლიმონი და წვენში პუდინგის ფხვნილი გახსენით. დაუამტეთ მდუღარე სიროფს, წამოადუღეთ და გააგრილეთ.
  5. ნაღები დარჩენილ შაქართან და 2მწიკვ ლიმონჟავასთან ერთად ათქვიფეთ გამაგრებამდე. მიღებული მასა შეურიეთ გაცივებულ პუდინგს. მირებული კრემი წაუსვით გაცივებულ პუდინგს. მიღებული კრემი წაუსვით ერთ ფირფიტას და დააფაეთ მეორე ფირფიტა. სუფრასთან მტანამდე 2-3 სთ. შედგით მაცივარში.

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

ატმის ნამცხვარი



ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი