საცივი

შემადგენლობა:

მომზადება:

მოამზადეთ საჭირო ინგრედიენტები: მიხაკი,დარიჩინი, უცხო სუნელი, ხმელი ქინძი, წითელი წიწაკა. ნიგოზი 2-3 ჯერ გაატარეთ ხორსაკეპ მანქანაში. ქათამი მოხარშეთ, შეაგროვეთ,მარილი მოაყარეთ და აირღუმელში შებრაწეთ. ქათმის ხორცი თანაბარი ზომის ნაჭრებად დაჭერით. ხახვი წვრილად დაჭერით და ქათმის ბულიონიდან მოხდილ ცხიმში მოშუშეთ. თუ ბულიონი ნაკლებცხიმიანია,კარაქი დაუმატეთ. გატარებული ნიგოზი ჯამში ჩაყარეთ. დაუმატეთ დაფქული მიხაკი, დარიჩინი, ხმელი ქინძი, უცხო სუნელი, ყვითელი ყვავილი და დანაყილი ნიორი. ნიგვზის მასა ხელით ზილეთ, სანამ ზეთი არ გამოუვა. გამოწურული ზეთი გადაინახეთ. ნიგვზის მასას შეურიეთ მოშუშული ხახვი, ცოტა ბულიონი და ბლენდერში ათქვიფეთ, იმდენი ბულიონი დაუმატეთ, რომ თხელი არაჟნის სისქის მასა გამოვიდეს. ნიგვზიანი მასა ბულიონში ჩაასხით და 5-10 წუთი ადუღეთ, შემდეგ შიგ ქათმის ნაჭრები ჩააწყვეთ. საცივი კიდევ ერთხელ მოადუღეთ და ცეცხლიდან გადმოდგით. მზა საცივს გამოწურული ნიგვზიანი ზეთი მოასხით და სუფრასთან ისე მიიტანეთ.

საცივი

4.6 (92%) 5 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

ღვიძლის მწვადი ღვიძლის მწვადი



ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი