რიზოტო როსო

მასალა:

მომზადება:

წვრილად (კუბიკებად) დაჭერით ბეკონი. დაჭერით ასევე სოკო. ცეცხლზე ვდგავთ ტაფას ვასხამთ 1 კოვზ სიმინდის ზეთს და 1 კოვზ ზეთისხილის ზეთს და ვაყრით ბეკონს და ვბრაწავთ, შემდეგ ვამატებთ სოკოს და ვწვავთ საშვალო ცეცხლზე სანამ არ გახდება ოქროსფერი. გადმოიღეთ ბეკონი და სოკო, ტაფას დაუმატეთ ზეთი და მოთუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. ამავე დროს ვაცხელებთ ქვაბში ბულიონს.  როდესაც დარბილდება ხახვი (და არა გაყავისფერდება) დავუმატოთ ბრინჯი და გამუდმებით ვურიოთ,მანამ სანამ არ შეიცვლის ოდნავ ფერს. ჩავუმატოთ ღვინო და ისევ ვურიოთ სანამ ღვინო არ აორთქლდება და ბრინჯი არ შეიცვლის ფერს, თანდათან მოვუკლოთ ცეცხლს. მიღებულ მასას ვამატებთ ბულიონს (ნახევარ-ნახევარ ჭიქას ქათმისას და ძროხისას), როგორც კი შეიწოვს ბრინჯი შემდეგ დარჩენილ ნახევარს დავასხამთ. (ბულიონი უნდა იყოს ცხელი, ადუღებული) . ვამატებთ ბულიონს ისე, რომ დაგვრჩეს 1 ჭიქა ქათმისაც და ძროხისაც (ბოლოსთვის ან შეიძლება არც დაგვჭირდეს, გააჩნია გაკეთებისას, როგორ შეიწოვს ბრინჯი) . მიღებულ მასას ჩავუმატოთ თავდაპირველად ჩვენს მიერ მოხრაკული ბეკონი და სოკო, შემდეგ 2 სუფრის კოვზი ზეთი დავუმატოთ. გემოვნებით მარილი და პილპილი. ბოლოში მოვაყაროთ პეტრუშკა და ავურიოთ.

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

შემწვარი გოჭის ხორცი





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი