ჟოლოს რულეტი

 

შემადგენლობა:

მომზადება:

  1. კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. ცილა შეინახეთ. კვერცხის გული 60 გ შაქართან , შაქრიან ვანილთან, 1 მწიკვ მარილთან, ლიმონი ცედრასან და 2ს.კ წყალთან ერთად ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. გააცხელეთ ღუმელი 220 გრადუსამდე. საცხობ  დირდიტაზე დააფინეთ პერგამენტი.
  2. კვერცხსი ცილა 50 გ შაქართან ერთდ ათ჻ვფიეთ გამაგრებამდე. კვერცხისგულიან მასას სეურიეთ ჯერ ცილის ერთი ნახევარი, შემდეგ ფქვილი, საამებელი და ბოლოს ცილის დარჩენილი ნახევარი დაუამტეთ. ცომი თანაბრად გაანაწილეთ პერგამენტზე და აცხვეთ 8 წთ. სანამ მოყავისფრო არ გახდება.
  3. ჩაის ტილოს მოაყარეთ 2ს.კ შაქარი. საცხობ ფირფიტა ჩაის ტილოზე გადმოაბრუნეთ და გამომცხვარ ფენას მოაცილეთ პერგამენტი. ჯერ კიდევ თბილი ბისკვიტი ჩაის ტილოს დახმარებით სიგრძეზე გადაახვიეთ, თან ჩაის ტილოც ჩააყოლეთ და გააგრილეთ.
  4. ჟელატინის ფირფიტები წყალში დაარბილეთ. გაადნეთ 100 გ შაქარი და შეურიეთ 200 გ ჟოლო. ადუღეთ, სანამ კარამელი კარგად არ დარბილდება. ჟოლო საცერში გაატარეთ. ჟელატინის  3 ფირფიტა დაჭყლიტეთ, შეურიეთ ჟოლოს და გააგრილეთ.
  5. ნაღები დარჩენილ შაქართან ერტდ ათქვფიეთ გამაგრებამდე. ჟოლოს სპირტი დაბალ ცეცხლზე შეათბეთ, შეურიეთდარჩენილი ჟელატინის ფირფიტები, დაუამტეთ ნაღებს და სწრაფად შეურიეთ ჟოლოს პიურე. დახვეული ბისკვიტი გაშალეთ, წაუსვით ნაღები და ზემოდან  გაანაწილეთ დარჩენილი ჟოლო. რულეტი კვლავ გადაახვიეთ და დადეთ ლანგარზე. დადგით გრილ ადგილას  1-2 სთ. სუფრასთან მიტანის წინ მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

შეაფასეთ გვერდი





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი