პიცა

იტალიური სამზარეულოს სავიზიტო ბარათის ყველაზე გემრიელი რეცეპტი!

შემადლენლობა:

ცომისთვის:

მოსაყრელად:

 

შესაბამისი ინგრედიენტებით მოზილეთ ცომი, შეფუთეთ და ამოსასვლელად დადგით თბილ ადგილას.ამოსული ცომი ოდნავ ზეთიანი ხელით ისევ ჩაზილეთ და კვლავ შეფუთეთ. შემდეგ ამოფუებული ცომი დააგუნდავეთ. ოთხივე გუნდა გააბრტყელეთ, (იმ ფორმით, რა ფორმის პიცის გამოცხობაც გსურთ : მრგვალი ან ოთხკუთხედი)

ცალკე დაჭერით სოკო და ტკბილი წიწაკა. გაბრტყელებული ცომი გადაიტანეთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფირფიტაზე და გადაუსვით პამიდვრის საწებელი; ზემოდან თანაბრად მოაყარეთ გახეხილი ყველი; შემდეგ დაალაგეთ მრგვლად დაჭრილი სალამი; ბოლო ფენად მოაყარეთ დაჭრილი წიწაკა, სოკო და იტალიური სუნელი – ორეგანო; ოდნავ მოაპკურეთ ზეითუნის ზეთი და შედგით 250 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 10-15 წუთით გამოსაცხობად.

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

ხაჭოს ბურთულები



ამ რეცეპტს აქვს 1 კომენტარი

  1. ანა says:

    გემრიელი რეცეპტია მაგრამ მე უპირატესობას პიცა მარგარიტას ვანიჭებ 🙂

დატოვეთ კომენტარი