ნამცხვარი ” ნაპოლეონი” ( სამარხვო)

ნამცხვარი, რომელიც ყველას უყვარს.! სამარხვო რეცეპტი. 

შემადგენლობა:

მომზადება:

მდუღარე წყალში ჩავდოთ კარაქი, ჩავასხათ რომი, ჩავყაროთ მარილი და გადმოვდგათ ცეცხლიდან. მოვაყაროთ ფქვილი და კარგად მოვზილოთ ( ცომი ხელებზე არ უნდა გვეკრობოდეს). გავყოთ 2 ნაწილად და თითოეული ნახევარ სანტიმეტრზე გავაბრტყელოთ. წავუსვათ მარგარინი, დავკეცოთ ოთხად და მოვათავსოთ მაცივარსი 20 წუთით. პროცესი გავიმეოროთ სამჯერ, მეოთხედ როცა გავაბრტყელრბთ, მოვათვსოთ ტაფაზე და გამოვაცხოთ ღუმელში.

 

კრემის მასალა:

მომზადება:

ფქვილი და შაქარი ავურიოთ ერთმანეთში. დავასხათ წყალი და როცა ყველაფერი კარგად გაიხსნება, შევდგთ დაბალ ცეცხლზე. ხარშვის დროს ნელა ვურიოთ.  წამოვადუღოთ, გავაციოთ  და ავთქვიფოთ მარგარინთან ერთად.

წავუსვათ ფირფიტებს, დავადოთ ერთმანეთზე,ზემოდანაც კრემის თხელი ფენა გადავუსვათ და მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

ნამცხვარი ” ნაპოლეონი” ( სამარხვო)

4.4 (88%) 5 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

ტორტი ‘’ დღე და ღამე’’