შემადგენლობა:
მომზადბება:
კვერცხის გულები და 2 ჭიქა შაქრის ფხვილი ერთად ავთქვიფოთ და გამდნარი მარგარინი შევურიოთ. დავამატოთ სოდა, მარილი და ვანილი. ფქვილი იმდენი დავამატოთ, რომ ცომი ხელზე არ მიგვეკრას. ფორმაში ჩავდოთ და გავაბრტყელოთ. შემდეგ გავთქვიფოთ კვერცხის ცილები, შევურიოთ შაქრის ფხვნილი და შეუჩერებლად ვთქვფიოთ. გამზადებული უნდა გვქონდეს ღონღოშოს ან ტკბილი ტყემლის უკურკო მურაბა და დაჭრილი მოხალული ნიგოზი. გაბრტყელებულ ცომზე გავანაწილოთ მურაბა, მოვაყაროთ ზემოდან ნიგოზი და სქლად გადავსუვათ ათქვეფილი ბეზე. შევდგათ ღუმელში, საშუალო ცეცხლზე და ბეზეს გამაგრებამდე გამოვაცხოთ.
ვაშლის ღვეზელი |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი