ნამცხვარი ” ვარდი”

შემადგენლობა:

მომზადება:

  1. ქიშმიში რომში დაალბეთ, დააფარეთ და დადგით ცოტა ხნით. ფქვილი დავერით ჯამში და შუაში ცაარღმავეთ. 5 ს.კ რძეში გახსენით დაქუცმაცებული საფუარი და 1 ჩ.კ სქარი, მიღებული მასა ჩაასხით ღრმულში  , ოდნავ მოურიეთ და დადგით 20 წთ.
  2. კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. ცომს შეურიეთ კვერცხის გული, დარჩენილი რძე, შაქარი, შქრიანი ვანილი, 2 მწიკვი მარილი, ლიმონის ცედრა, აკრაქი და კარგად მოზილეთ. დააფარეთ და დადგით 40 წთ.
  3. მარციპანი და კვერცხის ცილა ათქვიფეთ ერთგვააროვანი მასის მიღებამდე. დაუმატეთ შქარი, ნუში, სანელებლები და ქიშმიში.
  4. გააბრტყელეთ ცომი, მიეცით 1/2 სმ სისქის მართკუთხედის ფორმა, წასუვით ბეზე და სიგრძეზე გადაახვიეთ. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე.
  5. ფორმას წასუვით ცხიმი და მოაყარეთ დაფხვნილი ორცხობილა. გადახვეული ცომი დაჭერით 14 ნაწილად. მიღებული ნაჭრები წიულად ჩააწყვეთ ფორმსი. დააფარეთ და დადგით 20 წთ.
  6. შედგით ღუმელში დააცხვეთ 55 წთ. შეათბეთ გარგარის ჯემი და ფუნჯით წაუსვით ნამცხვარს ან მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

ხაჭოს ღვეზელი ვაშლით



ამ რეცეპტს აქვს 1 კომენტარი

  1. მარი says:

    არ მომეწონა

დატოვეთ კომენტარი