მსხლის ნამცხვარი არაჟნით

შემადგენლობა:

მომზადება:

  1. მსხალი გათალეთ, დაჭერით ოთხად,, ამოაჭრით გული. თითოეული მეოთხედის 3 -4 ნაჭრად გაჭერით. გარეცხეთ ლიმონი , გახეხეთ კანი და გამოუწურეთ წვენი. მსხალს მოასხით 2 ს.კ ლიმონის წწვენი და ცოტა ხანს გააჩერეთ.
  2. ერთმანეთს შეურიეთ მარციპანი, შაქარი, შქრიანი ვანილი და 2 მწიკვი ამრილი. დაუმატეთ დაჭრილი კარაქი, ლიმონის ცედრის ნახევარი და ათქვიფეთ მიქსერით.
  3. თანდათან შეურიეთ 5 კვერცხი, ფქვილი, ცომის საფხვიერებელი, ნუში ცდა ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე.
  4. ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი, თანაბრად გააანაწი;ეთ ცომი და ზემოდან მსხლები მოაწყვეთ.
  5. ერთმანეთს შეურიეთ დარჩენილი ლიმონის წვენი, ცედრა , შქრის პუდრა და სახამებელი.ეს ყველფერი დაუმატეთ კარგად ათქვეფილ არჟანსა და დარჩენილ 3 კვერცხს. მიღებული მასა მსხლებზე თანაბრად გაანაწილეთ.
  6. შედგით ფორმა ციმ ღუმელში და აცხვეთ 200 გრადუსზე 55 წთ. ჯერ კიდევ თბილი ნამცხვარი დაჭერით ნაჭრებად. ნამცხვარს ძალიან უხდება  ნაღები კვერცხის ლიქიორით.

 

 

 

 

 

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

ვაშლის კრუასანები



ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი