მობრაწულა შებოლილი ლორით

შემადგენლობა:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

მომზადება:

1.      შეურიეთ ერთმანეთს პურის ფქვილი, ჭვავის ფქვილი და ½ ჩ.კ მარილი. ერბო 1/8 ლ წყალთან ერთად ჭამოადუღეთ. ოდნავ გააგრილეთ, თანდათან შეურიეთ ფქვილი და სწრაფად მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი.დააფარეთ და დადგით 20 წთ.

2.      ამასობაში ერთმანეთს შეურიეთ არაჟანი და ზეთი. ლორი და ხახვი დაჭერით წვრილად. არაჟნიან მასას დაუმატეთ ხახვისა და ღორის ხორცის 2/3, მარილი და პილპილი.

3.      გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. საცხობ ფირფიტას წასუვით ცხიმი. ხომი ძლიან თხლად გააბრტყელეთ ფქვილმოტრილ ზედაპირზე, ჩდეთ ფორმაში და გაუკეთეთ 1-2 სმ სიმაღლის გვერდები. ცომზე თანაბრად გაანაწილეთ არაჟნიანი მასა და ზემოდან დარჩენილი ლორი მოაყარეთ. აცხვეთ 15-20 წთ.

4.      მობრაწულა დაჭერით, მოაყარეთ მწვანე ხახვი და ჯერ თბილი მიიტანეთ სუფრასთან.

 

 

 

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

პასკა შოკოლადით



ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი