ლაქებიანი ნამცხვარი

შემადგენლობა:

მასალა ცომისათვის :

ხაშხაშიანი მასისათვის:

ხაჭოიანი მასისათვის:

ზემოდან დასადებლად:

მომზადება:

  1. ფქვილი გაცერით ჯამში და შუაში ჩააღმავეთ. საფუარი დააქუცმაცეთ და 1 ჩ.კ შქართან ერთად გახსენით 4ს.კ რძეში. მიღებული მასა ჩაასხით ღრმულში. ოდნავ მოურიეთ, დააფარეთ სდა დადგით თბილ ადგილას 20 წთ. დაუმატეთ მარგარინი, დარჩენილი რძე, სქარი და მარილი. მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი, კვლავ დააფარეთ და დადგით 40 წთ.
  2. რძე, კარაქი და მანანის ბურღული წამოადუღეთ, თან ურიეთ. დადგით 5 წთ. დაუმატეთ ხაშხაში, შაქარი და რომი.
  3. კარაქი, 3 კვერცხის გული, შაქარი და შაქრიანი ვანილი ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. დაუმატეთ რძე, ხაჭო, სახამებელი, ლიმონის ცედრა, 3ს.კ ლიმონის წვენი და ქიშმიში.
  4.  ცომი გააბრტყელეთ. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი და დადეთ ცომი. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე.
  5. ვაშლი გათალლეთ, თხელ ნაჭრებად დაჭერით და დარჩენილ ლიმონის წვენში ამოავლეთ. ხაჭოიანი და ხაშხაშიანი მასა გააანაწილეთ ცომზე და ზემოდან ვაშლის ნაჭრები მოაწყვეთ აცხვეთ 45 წთ. გაადნეთ კარაქი და წასუვით ნამცხვარს.

 

 

 

 

 

 

 

 

ლაქებიანი ნამცხვარი

3 (60%) 1 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

მაფინები ჩირით და ბანანით





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი