კექსუნები სალიამით

შემადგენლობა:

მომზადება:

  1. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე. კექსუნების საცხობ ფორმას წაუსვით ცხიმი და შედგით მაცივარში.
  2. 3 სალიამი დაჭერით წვრილად. პამიდორი და წიწაკა გარეცხეთ და წვრილად დაჭერით. პამიდრორის 24 პატარა ნაჭერიი თვალებისთვის შეინახეთ.
  3. შეურიეთ ერთმანეთს ფქვილი, ძეხვი, წიწაკა, მარილი, ცომის საფხვიერებელი, ათქვეფილი კვერცხი. ზეთი, პამიდრო, დო და სწრაფად მოურიეთ.
  4. ჩასხით ცომი კექსუნების საცხობ ფორმის ღრმულებში და აცხვეთ 20-25 წთ. გადმოიღეთ ცხაურზედა გააგრილეთ.
  5. დაჭერით დარჩენილი ძეხვი. კიტრი დაჭერით მრგვლად. დაასკუპეთ კექსუნების თითო წვეთი მაიონეზი შუაში და ორი წვეთი- ზემოთ. ცხვირის ნაცხვლად შუაში ძეხვის თითო ნაჭერი დაადეთ. ყურების ნაცვლად კი მაიონეზის ზედა წვეთებზე კიტრის ნაჭრები დააწყვეთ. თვალების ადგილას მაიონეზის 2 წვეთი დაასხით და ზედ პამიდვრის 2 პაწაწინა ნაჭერი მოათავსეთ, პირი კი კიტრის გრძელი ნაჭრით გაუკეთეთ.

 

 

 

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

ვაშლის რულეტი ( სამარხვო)



ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი