იოგურტისა და ლიმეტის ნამცხვარი

შემადგენლობა:

მომზადება:

  1.  იოგურტი დასაწურად მოათავსეთ  საცერზე. ფქვილი დაყარეთ სამუშაო ზედაპირზე და შუაში ჩააღრმავეთ. ღრმულში ჩაყარეთ შაქრის ნახევარი, 1 მწიკვი მარილი და დაუმატეთ 1 კვერცხი. შეურიეთ კარაქი, დაჭრილი ნუში და მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი. გაახვიეთ თხელ პარკში და შედეთ მაცივარში 30 წთ.
  2. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. ფორმას წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ დაფხვნილი ორცხობილა. ცომი გააბრტყელეთ, ჩადეთ ფორმაში და ჩანგლით დაჩხვლიტეთ.აცხვეთ 25 წთ. და ფორმაშივე გააგრილეთ.
  3. ჟელატინი დაარბილეთ ცივ წყალში.გახეხეთ ლიმეტის კანი და გამოწურეთ წვენი. დარჩენილი 4 კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. კვერცხის გული, დარჩენილი შაქარი, ლიმეტის წვენი და ცედრა ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. ჟელატინი გაადნეთ დაბა; ცეცხლზე. კვერცხიან კრემს შეურიეთ ჟელატინი და გაწურული იოგურტი.
  4. ნამცხვრის ძირს წაუსვით ლიმონის ჟელე, ზემოდან მოაწყვეთ გალეტი. ფორმის კედლებზე მიაფინეთ პერგამენტი, რომ კრემი ფორმის კედელს არ შეეხოს. კვერცხის ცილა ათქვიფეთ გამაგრებამდე და ფრთხილად შეურიეთ შესქელებულ იოგურტის კრემს, წაუსვით ნამცხვარს და სჶდგით მაცივარში 2-3 სთ.
  5. გამოიღეთ ნამცხვარი, მოაცილეთ პერგამენტი. ტორტის გვერდები მორთეთ თხლად დაჭრილი ლიმეტით.

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

დოს და ქოქოსის ნამცხვარი



ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი