ბეზეს ტორტი

შემადგენლობა:

ცომისთვის:

კრემისთვის:

მომზადება:

კვერცხის ცილებს დავუმატოთ მარილი და ავთქვიფოთ სანამ აქაფდება, დავუმატოთ თითო-თითო კოვზი შაქრის ფხვნილი, სახამებელი, დაჭრილი ნუში. ღუმელი გავაცხელოთ 150-160 გრადუს ტემპერატურაზე ტაფაში ჩავაფინოთ კალკა, მიღებული მასა ჩავასხათ და გამოვაცხოთ 10 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დავუწიოთ 130-140 გრადუსამდე და გამოვაცხოთ 2-2.5 საათი. ბეზე გამოვიღოთ, გავაციოთ და გავყოთ 2 ნაწილად. კრემის მოსამზადებლად კვერცხის  გული ავთქვიფოთ რძესთან ერთად, დავუმატოთ შაქრის ფხვნილი, ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე. მივიყვანოთ ადუღებამდე და გადმოვდგათ ცეცხლიდან. შევაგრილოთ, დავუმატოთ ათქვეფილი კარაქი  და კონიაკი. კრემი გავყოთ 2 ნაწილად,ერთ ნაწილს დავუმატოთ კაკაო. ბეზეს პირველ ფენას წავუსვათ თეთრი კრემი. დავადოთ მეორე ფენა და წავუსვათ კაკაოიანი კრემი. კრემი წავუსვათ ასევე გვერდებზე, გავაფორმოთ დაჭრილი ნუში და ბეზეს ნაფშვენებით.

ბეზეს ტორტი

5 (100%) 1 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

ნამცხვარი'' ნაპოლეონი''



ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი