ბაქლავა

შემადგენლობა:

ცომისთვის:

გულსართისათვის:

სიროფისათვის:

მომზადება:

ცომის მოსამზადებლად კვერცხის ცილა კარგად ავთქვიფოთ.  შემდეგ  დავუმატოთ წყალი და ძმარი, კარგად ავურიოთ. თანდათანობით დავუმატოთ ფქვილი და მოვზილოთ მაგარი ცომი. გავყოთ 3 ნაწილად და 2 საათით შევდოთ მაცივარში. შემდეგ გუნდები გამოვიღოთ მაცივრიდან, გავაბრტყელოთ და თითოეულს წავუსვათ 100 გრ კარაქი. კვლავ შევდოთ მაცივარში 2 საათით. შემდეგ კიდევ გამოვიღოთ, გავაბრტყელოთ და დავკეცოთ მართკუთხედებად. ასე გავიმეოროთ 2ჯერ 2 საათიანი შუალედით. შემდეგ  ერთ-ერთი გუნდა გავაბრტყელოთ და გამოვაცხოთ. დანარჩენი 2 გუნდიდან ერთი გავაბრტყელოთ და გავფინოთ წინასწარ ცხიმწასმულ ტაფაში და ზედ თანაბრად მოვათავსოთ გულსართის ნახევარი. გულსართს ზემოდან დავადოთ გამომცხვარი ფენა და ზედ კვლავ გულსართის დარჩენილი ნაწილი მოვათავსოთ. ზემოდან  გადავაფაროთ ცომის მესამე ფენა. ფენაზე წავუსვათ კვერცხის გული და რომბისებურად დავჭრათ ისე, რომ ქვედა ფენა არ დაიჭრას. შემდეგ შევდოთ აერღუმელში 180 გრადუს ტემპერატურაზე. როდესაც შევარდისფერდება, მზადყოფნიდან 4-7 წუთით ადრე დავუმატოთ სიროფი, გულსათის მოსამზადებლად კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ ბეზეს მიღებამდე, დავუმატოთ შაქრის ფხვნილი და ნიგოზი, კარგად ვურიოთ ვიდრე ერთგვაროვან მასას მივიღებთ : ბოლოს დავუმატოთ წყალი და გავაგრძელოთ თქვეფა ერთგაროვან მასის მიღებამდე. ბოლოს დავუმატოთ ლიმონჟავა.

ბაქლავა

4.2 (84%) 20 vote[s]







ამ რეცეპტს აქვს 2 კომენტარი

  1. სახელი* says:

    ბონჯოურ
    ტოუტ ვოს რეცეტტე ონ ლ’აირ ტრეს ბონ.
    პოუვეზ ვოუს ლეს ტრაადუირე ენ ფანცაის ლა რეცეტტე სვპ .
    მერცი დე მე რეპონდრე.

  2. mariam poladishvili* says:

    Au zalian abda-ubdad wert da zalian gtxovt,rom
    garkvevit dawerot

დატოვეთ კომენტარი