ატმის სავარინი

ატმის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ქლიავი, მსხალი ან გარგარი. 

შემადგენლობა:

მომზადება:

ატმები გათალეთ, გაჭერით შუაზე და ამოაცალეთ კურკები. ჩააწყვეთ 375 მლ ცხელ წყალში შაქართან

და ვანილთან ერთად, სანამ კარგად არ დარბილდება.

შემდეგ გაწურეთ და სიროფი შეინახეთ. თუ საჭიროა, ცოტა წყალიც დაამატეთ, რომ სიროფი გახდეს

დაახლოებით 250 მლ და ცხლად შეინახეთ. დაუამტეთ თეთრი ღვინო და წამოადუღეთ.

ათქვიფეთ სიმინდის ფქვილი კვერცხის გულებთან  და 6 ს.კ  ცივ წყალთან ერთად. დაუმატეთ

ცხელი ხილის სიროფი,კრემი მოათავსეთ ქვაბში და კიდევ ერთხელ წამოადუღეთ. კვერცხის

ცილები ათქვიფეთ,სანამ არ გასქელდება და დაუმატეთ კრემს. ყალიბს შიგნიდან წაუსვით ზეთი და

ჩააწყვეთ ამის ნახევრები. ზევიდან მოასხით მოხარშული კრემი.

 

შეაფასეთ გვერდი







ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი