სომხური ქადა

სომხური ქადა ყველას ძალიან გვიყვარს. გთავაზობთ სომხური ქადის კლასიკურ რეცეპტს.
გემრიელად მიირთვით!

შემადგენლობა:

მასალა ქადის გულისათვის:

მომზადება:

კარაქი ან მარგარინი დავკეპოთ დანით, დავაყაროთ პურის ფქვილი და გავაგრძელოთ დაკეპვა, დავამატოთ სოდა, გახსნილი ძმარში და თანდათან მივუმატოთ მაწონი ( მივიღებთ დაკეპილ ცომს). გავყოთ ოთხ ნაწილად, გავაბრტყელოთ სათითაოდ, დავაყაროთ ქადის გული, გადავკეცოთ, გადმოვკეცოთ და შევდგათ მაცივარში, ას მოვიქცეთ თითოეული ცომის დამუშავებისას. გავიმეოროთ 2-3 ჯერ. შემდეგ გავაბრტყელოთ, გამოვჭრათ ფორმებით, ზემოდან წავუსვათ კვერცხის გული, დავალაგოთ ფქვილმოყრილ თუნუქის ფურცელზე და შევდგათ გაზქურაში გამოსაცხობად.

ქადის  გული მოვამზადოთ შემდეგნაირად: პურის ფქვილი მოვშუშოთ ტაფაზე, დავამატოთ ზეთი და გავაგრძელოთ შუშვა. დავამატოთ შაქრის ფხვნილი,ვანილი და გავყოთ ოთხ ნაწილად.

სომხური ქადა
4.22 (84.44%) 9 votes



წაიკითხეთ სხვაც

შაქრის ნამცხვარი



ამ რეცეპტს აქვს 1 კომენტარი

  1. სახელი*tamriko shalamberidze says:

    MAGAღ

    MAGAრIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

დატოვეთ კომენტარი