ხილის ღვეზელი

მასალა:

მომზადება :

აურიეთ ერთმანეთში ფქვილი, შაქარი და მარილი, დაუმატეთ მარგარინი და აურიეთ, შემდეგ დაუმატეთ ერთი კვერცხი და მოურიეთ. დაასხით კეფირი , კიდევ მოურიეთ. მოზილეთ ცომი , ჩადეთ პარკში და შეინახეთ მაცივარში დაახლოებით 1 საათი.

დროის გასვლის შემდეგ გამოიღეთ ცომი და გააპრტყელეთ ფქვილმოყრილ ტაფაზე, ისე რომ ცომი იყოს თხელი. დაჭერით ცომი მართკუთხედებად. ყოველ ნაჭერზე დაადეთ ცოტა ჯემი შუაგულში.(რომ არ გადმოვიდეს ისე) . გატეხეთ კიდე ერთი კვერცხი, ათქვიფეთ და წაუსვით ცომის ნაჭერს გარშემო. ამის შემდგომ დაადეთ ჯემიან ცომის ნაჭერს პროპორციული ნაჭერი ზემოდან და ოდნავ დააწექით. ოთხივე გვერდი დაუსერეთ ჭანგლით (ნაოჭებივით) . ჯამში წამოადუღეთ ზეთი და ფრთხილად ამოავლეთ მიღებული ნაჭრები და აცადეთ მოიხრაკოს ყველა მხრიდან (ნახევარი წუთით) . შეფერადებული ღვეზელი ამოიღეთ და დაალაგეთ ქაღალდის ხელსახოცზე.  აცადეთ, რომ  გაგრილდეს და შემდეგ მოაყარეთ შაქრის პუდრი.

 

ხილის ღვეზელი

5 (100%) 1 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

მოხარშული კრემი





ამ რეცეპტს აქვს 2 კომენტარი

  1. ნანა says:

    ამდენი მარილი ჭირდება,თუ შეცდომით წერია? 1/4 ბევრი არაა?

დატოვეთ კომენტარი