ჩიტის რძე

მასალა:

ბისკვიტი:

კრემი:

სუფლე:

შოკოლადის მინანქარი:
  • 100 გრ შოკოლადი
  • 30 გრ შოკოლადი

მომზადების წესი:

ბისკვიტი: 

კვერცხი და შაქარი ათქვიფეთ მანამ სანამ არ მოიმატებს 2ჯერ მაინც მოცულობა, ჩაყარეთ ფქვილი , რომელშიც ურიეთ კაკაოს ფხვნილი და სწრაფად მოზილეთ ცომი, წაუსვით ცხიმი ფორმას და ჩაასხით მასა, გამოაცხვეთ ღუმელში 220 გრადუსზე 20-2 წუთის განმავლობაში. რომ გამოცხვება გააგრილეთ და გაჭერით ორ ფენად.

კრემი:

ათქვიფეთ კარაქი კარგად, ნელ-ნელა დაუმატეთ შედედებული რძე და ბოლოს კონიაკი და თბილ წყალში გახსნილი ვანილი.

სუფლე:

ჟელატინი ჩაალბეთ 30-40 წუთი და შემდეგ გადაწურეთ, გაადნეთ ორთქლზე, წყალში ჩაყარეთ შაქარი და წამოადუღეთ, მოხსენით ქაფი და ადუღეთ სანამ ბუშტები არ გამოჩნდება ზედაპირზე. ცილა ათქვიფეთ ჩაასხით ცხელი სიროფი, ბოლოს კი გამზადებული ჟელატინი, სუფლე გააგრილეთ, დაუმატეთ კრემის 1/4  და მოურიეთ.

გაჭრილ ბისკვიტს წაუსვით კრემი და შეაერთეთ, დაასხით სუფლე, გააგრილეთ და გვერდებზე წაუსვით შოკოლადის მინანქარი

 

ჩიტის რძე

4.5 (90%) 2 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

ჩიზქეიქი კარამელით





ამ რეცეპტს აქვს 1 კომენტარი

  1. ქეთი says:

    მინანქარი როგორ მზადდება

დატოვეთ კომენტარი