პეროგი (იტალიური სამზარეულო)

მასალა:

მომზადება:

დიდ ჯამში ჩაყარეთ ფქვილი დაუმატეთ დაახლოებით 1 ჩაის კოვზი მარილი , 1/4 ჭიქა ფქვილი აიღეთ და აურიეთ წყალში. მარგარინი ჩაადგეთ ფქვილიან ჯამში და შემდეგ დაუმატეთ წყლიანი ფქვილი. ათქვიფეთ, მოურიეთ. ფქვილმოყრილ დაფაზე გააბრტყელეთ მასა, მოათავსეთ ფორმაში , ზედმეტი ნაწილები მოაჭერით, გაალამაზეთ. გააცხელეთ გაზქურა 200 გრადუსზე და 15 წუთის განმავლობაში გამოაცხვეთ პეროგი. ამ დროის განმავლობაში შეიძლება მოვასწროთ სოუსის მომზადება: მასკაპრონე და ლიმონის წვენი აურიეთ ერთმანეთში, ცალკე კომბაინში მოათავსეთ ბაზილიკი, ნიორი და დაახლოებით 1/4 ზეთი , ცოტა მარილი მოაყარეთ და დააბლენდერეთ. როგორც კი გაცივდება პეროგი წაუსვით ზევიდან მასკაპრონეს მასა, ზევიდან დააწყვეთ მრგვლად , რგოლებად დაჭრილი პამიდორი, ზევიდან მოასხით ბაზილიკის და ნივრის სოუსი.

შეაფასეთ გვერდი







ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი