მსხლები ცომში

მარტივი და გემრიელი დესერტის რეცეპტი.! 

შემადგენლობა:

მომზადება:

გაყინული ცომი გაარღვეთ. მსხლები გათალეთ, გაჭერით შუაზე, ამოაჭერით გული და მარაოსებურად დასერეთ.შეათბეთ ვაშლის ჟელე,მსხლის ნაჭრები 2 წთ შიგ ჩააწყვეთ, შემდეგ ამოიღეთ და დადეთ საწურზე. გაადნეთ კარაქი. ფენოვანი ცომი 1 სმ სისქეზე გაააბრტყელეთ და წასუვით გამდნარი კარაქსი ნახევარი. მოაყარეთ 1 ჩ.კ შაქარი. ცომი გადაკეცეთ და გააბრტყელეთ კვლავ 1 სმ სისქეზე.გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი.ფენოვანი ცომი გაყავით 8 თანაბარ ნაწილად და დადეთ საცხობ ფირფიტაზე. თითოეულს წაუსვით  დარჩენილი ვაშლის ჟელე და დადეთ დასერილი მსხლის ნაჭრები. ცომის კიდეები ოდნავ აამაღლეთ და მსხალს ფრთხილად შემოაკარით. გვერდებზე წასუვთ კვერცხის გული. მსხლის ნაჭრებს გადაუსვით დარჩენილი კარაქი და მოაყარეთ 1ჩ.კ შაქარი.აცხვეთ 15 წთ. გადმოიღეთ და სუფასთან მიტანის წინ მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

გოგრის კექსუნები