საფირმო ხაჭაპური

შემადგენლობა:

მომზადება:

მაწონი, სოდა,შაქარი, ამრილი. მარგარინი და ფქვილი ერთმანეთში აურიეთ. ოღონდ ფქვილი ნელ-ნელა უნდა დაუმატოთ. შემდეგ ეს მასა ჭურჭელში მოათავსოთ და ზევიდან წაუსვით ზეთი  ( იმისთვის, რომ ზედაპირი არ მოუხმეს).  ცომი მაცივარში სეინაზეთ. ეს ცომი ძალიან კარგად ძლებს მაცივარში 1 კვირაც კი და ეს უკეთესიც არის. გახეხილ ყველს კვერცხი და კარაქი დაუმატეთ. შიგთავსი მზად არის. როდესაც გადაწყვეტთ გამოცხობას, მხოლოდ მაშიმ გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან. ასეთი ცომი  ცხობის დროს არ გასკდება და ამ მხრივ კარგია. ამიტომ ყველი შეგიძლიათ მომეტებულად ჩადოთ. ხაჭაპური მხოლოდ მაშინ არის გემრიელი, როცა მასში ყველი ბლომად დევს. გაათხელეთ ეს მასა და ტაფაზე დადეთ.

საფირმო ხაჭაპური
5 (100%) 1 vote



წაიკითხეთ სხვაც

ხაჭაპური



ამ რეცეპტს აქვს 2 კომენტარი

  1. nona says:

    gtxovt momwerot es comi mozelistanave sheidzleba gamoviyeno tu unda apuvdes jer?

დატოვეთ კომენტარი