ყველიანი ფუნთუშები

შემადგენლობა:

 

მომზადება:

ქვაბში მოვათავსოთ რძე და კარაქი. შემოვდგათ ცეცხლზე, ვადუღოთ მანამ, სანამ კარაქი არ გადნება.

შაქარი და კვერცხის გული კარგად ავთქვიფოთ. რძიანი მასა გადმოვდგათ, დავამატოთ საფუარი და

მარილი. ეს მასა დავამატოთ კვერცხის და შაქრის მიქსტურას. შემდეგ კი დავასხათ ფქვილს, რომელშიც

შერეულ იქნება გახეხილი ყველი და ნიორი. ამ მასით მოვზილოთ ცომი. მიღებული ცომი მოვათავსოთ

ცხიმიან ჯამში, გადავაფაროთ და გავაჩეროთ მანამ,სანამ არ ამოფუვდება. როცა ამოფუვდება, გავაკეთოთ

ბურთულები, მოვათავსოთ ცხიმიან საცხობ ფირფიტაზე, წავუსვათ ზემოდან ათქვეფილი კვერცხი

და გემოვნებით მოვაყაროთ გახეხილი ყველი, გავაჩეროთ 15 წთ, შემდეგ შევდოთ

ღუმელში 180 გრადუსზე 20-25 წუთის განმავლობაში.

 

ყველიანი ფუნთუშები

2 (40%) 1 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

მხლოვანი ჯინჭრით





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი