საშობაო ღვეზელი

მომზადება:

მოვზილოთ უბრალო ცომი.

ახალი, უმარილო ყველი ( დაახლოებით 400 გრ ) ხელით დავჭყლინტოთ, ავურიოთ შიგ ხელით დაფხვნილი 1 ცალი ამგრად მოხარშული კვერცხი.

მოზელილი ცომი გავაბრტყელოთ. გაბრტყელებული ცომის 1 ნახევარზე დავდოთ გამზადებული ყველი, ზედ ლამაზდ მოვაწყოთ მრგვალ-რგვალ ნაჭრებად დაჭღილი, მარგად მოხარშული ორი-სამი კვერცხი ისე, რომ ყველი მთლიანად დაფაროს. ამის შემდეგ ცარიელი ნახევარი ცომი  გადმოვკეცოთ, ყველი მთლიანად დავფაროთ, ჩავუკეცოთ ნაპირები ისე, რომ შიგთავსი გამოცხობის დროს გარეთ არ გამოვიდეს.

შეაფასეთ გვერდი