სამარხვო კექსუნები ატმით

შემადგენლობა:

მომზადება:

თბილ წყალს დავამატოთ თაფლი, შაქარი, მარილი, ზეთი და კარგად ავურიოთ, შემდეგ დავამატოთ გაცრილი ფქვილი, სოდა,ატამი და ვურიოთ ხელის სათქვეფით ერთიანი მასის მიღებამდე (ცომი უნდა გამოვიდეს თხევადი, ალადების ცომზე შედარებით თხელი). მომზადებული ცომი ჩავსხათ სასურველ ფორმებში, დაახლოებით 2/3 სიმაღლეზე (კექსი ცხობის პერიოდში კარგად ამოდის) და გამოვაცხოთ 200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში, დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ ცოტა შევაგრილოთ და შემდეგ გადმოვიღოთ ფორმებიდან. სურვილისამებრ შეგვიძლია მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

ორცხობილები ქლიავით