ნამცხვარი ‘’ჩიტის რძე’’

chitis_rze

შემადგენლობა:

ბეზე:

მინანქარი:

მომზადება:

კვერცხის გულებით და შაქრის ფხვნილით გოგლი-მოგლს გავაკეთებთ. რძეს დავასხამთ, გამდნარ კარაქს დავუმატებთ. მერე კაკაოს, სოდასა და ძმარსაც ჩავამატებთ და კარგად მოვურევთ. ვანილსა და ფქვილს ჩავყრით, კიდევ ერთხელ მოვურევთ და ცომი მზად არის. ტაფა,რომელზეც უნდა გამოვაცხოთ, ნელთბილი უნდა  იყოს. მასზე კარაქს წავუსვამთ და ცომს   დავასხამთ. ღუმელში შევდგამთ და გამოვაცხობთ. გამოცხობას ცოტა რო მდააკლდება, გამოვიღებთ. ამავე დროს, ბეზეს გაკეთებას ვიწყებთ. შაქრის ფქვნილსა და კვერცხის ცილას მიქსერით კარგად ამოვიყვანთ. ისეთი უნდა გამოვიდეს,  რომ, გადმოტრიალების შემთხვევაში, ჯამიდან არ ვარდბოდეს. ამ ბეზეს ნახევრად გამომცხვარ ბისკვიტს გადავუსვამთ. ბეზეს სქელი ფენა უნდა დავადოთ და ისევ ღუმელში შევდგათ. სანამ, გამოცხვება, შაქრით, კაკაოთი, რძითა და კარაქით მინანაქარს მოვადუღებთ. ნამცხვარს რომ გამოვიღებთ, ცოტა შეგრილებულ მინანქარს გადავასხამთ.

 

ამ რეცეპტს აქვს 2 კომენტარი

  1. სახელი*გულიკო მიტაიცვილი says:

    არასწორად წერია , მაგრამ მაინც გავიგე გავაკეტე და მომიწონეს.

  2. სახელი*მაკრინე says:

    გულიკო, შენ კი გაიგე,მაგრამ ჩვენთვის გაგეზიარებინა შეცდომა :-) გაგვიზიარე რაა რა არ წერია სწორად?

დატოვეთ კომენტარი



მოგვიწონეთ Facebook-ზე ბევრი გემრიელი რეცეპტის მისაღებად!
აღარ მაჩვენო ეს ფანჯარა - უკვე მოვიწონე თქვენი გვერდი!