ნამცხვარი ფხვიერი ზედაპირით

შემადგენლობა:

საფუვრიანი ცომისთვის : 

ზემოდან მოსაყრელად:

მომზადება:

  1.  ფქვილი გაცერით ჯამში და შუაში ჩააღრმავეთ. საფუარი დააქუცმაცეთ, გახსენით ნელთბილ რძეში და მიღებული მასა ჩაასხით ღრმულში. დააფარეთ და დადგით 15 წთ. დაუმატეთ დარჩენილი რძე, დაკეპილი კარაქი, შაქარი, კვერცხი და ზილეთ ერთგვაროვანი ცომის მიღებამდე. კვლავ დააფარეთ და დადგით თბილ ადგილას 30 წთ.
  2. ფქვილი, დაჭრილი თხილი, სეზამის და სელის მარცვლები შეურიეთ ერთმანეთს. დაუმატეთ დაკეპილი კარაქი, შაქარი და ხელით მოსრისეთ ისე, რომ მიიღოთ ფხვიერი მასა.
  3. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. ფორმას წაუსვით ცხიმი. საფუვრიანი ცომი კიდევ ერთხელ გადაზილეთ, გააბრტყელეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე და მოათავსეთ საცხობ  ფირფიტაზე. წაუსვთ არაჟანი და მოაყარეთ ფხვიერი მასა. აცხვეთ 35 წთ.

 

 

 

 

 

 

შეაფასეთ გვერდი



წაიკითხეთ სხვაც

ტორტი '' ერევანი''



ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი