ნამცხვარი მსხლით

შემადგენლობა:

მომზადება:

100 გრ შაქარი და 3 ს.კ. წყალი წამოადუღეთ მიკვრის საწინააღმდეგო ზედაპირიან ტაფაზე. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ ღია ყავისფერ კარამელს არ მიიღებთ, დროდადრო ურიეთ. მიღებული მასა ჩაასხით ფორმაში. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე.გათალეთ მსხალი, გაჭერით ოთხად, ამოაჭერით გული. მეოთხედები თხლად დაჭერით სიგრძეზე და მოაწყვეთ კარამელზე.კარაქი და დარჩენილი შაქარი ათქვიფეთ კრემისებრი მასის მიღებამდე. დაუმატეთ ერთმანეთში არეული ფქვილი და ცომის საფხვიერებელი.ცომი მსხლებზე თანაბრად გაანაწილეთ და აცხვეთ 25 წთ.გამოიღეთ ნამცხვარი ღუმლიდან და გააგრილეთ. ფორმას ფრთხილად მოაშორეთ გასახსნელი რგოლი და ნამცხვარი ლანგარზე გადმოაბრუნეთ, კიდეები მორთეთ ნუშით.

ნამცხვარი მსხლით
5 (100%) 2 votes



წაიკითხეთ სხვაც

ფხვიერი ბურთულები



ამ რეცეპტს აქვს 2 კომენტარი

  1. gvancuka says:

    Am nacxvars imitomac aqvs 0 komentari rom cesierad araa axsnili ris shemdeg ra unda gaaketo vinc es recepti dacera iman ar icis rom cesierad da gasarkvevad unda axsnas?rom sxvamac gaigos?
    areulad rom uceria ver xvdeba?.esaaa chemi komentari

დატოვეთ კომენტარი