მარწყვის ტორტი

შემადგენლობა:

ცომისთვის:

კრემისთვის:

მომზადება:

დარვილებული კარაქი ავთქვფიოთ შაქრის ფხვნილთან ერტდ, დავამატოთ თითო-თითო  კვერცხი, რძე, ფქვილთან ერთად არეული ვანილი და გამაფხვიერებელი. მივიღებთ არაჟანის სისქის ცომს. ცომი გავყოთ 2 ნაწილად. თვითოეული ნაწილი  ჩავასხათ აერღუმელის ცხიმწასმულ და ქაღალდჩაფენილ ტაფაში და გამოვაცხოთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე 30 წუთი. გავაციოთ და თითოეული გავყოთ 2 ფენად. მივიღებთ 4 ფენას.

კრემის მოსამზადებლად ჟელატინი გავხსნათ  რძეში, დავუამტოთ ნაღებს და ავთქვფიოთ, შემდეგ დავამატოთ ვანილი და შაქრის ფხვნილი. პირველ ფენას წავუსვათ ჯემი, შემდეგ კრემი და  ასე შემდეგ. გვერებზე  ასევე უნდა კრემი წავუსვათ, ზედაპირი კი გავაფორმოთ მარწყვით, როგორც მითითებულია სურათზე. ერთი ღამე ტორტი შევინახოთ მაცივარში.

მარწყვის ტორტი
5 (100%) 2 votes



წაიკითხეთ სხვაც

ნამცხვარი ''ზებრა''

ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი